Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

"Πολλοί γονείς δεν ήξεραν καν ότι τα παιδιά τους είχαν καθηγητές (στη Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση ) που ήταν υποχρεωτικής εκπαίδευσης  (απόφοιτοι Γυμνασίου) ", είπε ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου και υπογράμμισε:
"Α.Σε πολλές περιπτώσεις εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή πρώην ΚΑΤΕΕ και ΚΑΤΕ.
Β. Οι εκπαιδευτικοί κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης   που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα αντικατασταθούν σταδιακά με νέους εκπαιδευτικούς κατηγορίας ΤΕ ή ΠΕ, που αυτό, προφανώς, συμβάλλει στην ποιότητα της εκπαίδευσης."
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ (σ.σ. και όχι Γυμνασίου όπως τον είχαν πληροφορήσει οι σύμβουλοί του, αφού αυτοί είναι Υ.Ε. και δεν έχουν σχέση με τους ΔΕ ή τους ΤΕ). 
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΟΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.
ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΘΑ ΕΣΤΕΚΕ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ.
ΑΡΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ;